Energetska masaža

Dotik masaže izpod roke mojstra seže zelo globoko – prek fizičnega telesa se začne spogledovati s samo esenco našega notranjega bitja, mu prinaša ravnovesje, užitek, sprostitev. Prednosti  terapevtskega dotika, ki izkorišča zunanjo lupino, da bi dosegel energetsko jedro, so poznane in prepoznane že od pradavnine in kot take s pridom uporabljane za izboljšanje zdravja na vseh nivojih, od grobih fizičnih do subtilnih energetskih nivojev. Masaža in dobro počutje hodita z  roko v roki. Osebno se rad nahajam na obeh straneh masažnega akta, kot tisti, ki daje in tisti, ki sprejema. Dajati v masažnem kontekstu je zame nekaj zelo osebnega in posebnega, spoštujem dejstvo, da nekdo svoje telo prepusti v obravnavo in raziskovanje mojim dlanem in intuiciji. Vsako telo je zgodba zase, ki čaka, da se jo prebere, dopolni, izpopolni in zaokroži v celoto, da se bo v svoji koži bolje počutilo. Biti del tega procesa mi je zelo všeč, čutim ga skoraj kot privilegij. Od vseh masažnih tehnik, ki jih poznam, so mi najbolj pri srcu tiste, ki uporabljajo bolj notranjo,  energetsko pot (in ne fizične, zunanje). Všeč mi je mehak pristop, za katerega iz prakse vem, da seže globlje in drži dlje kot pristop, v katerem se koristi fizična sila.

Refleksoterapija

Refleksoterapija je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo.

Energija qi se nenehno pretaka skozi kanale ali meridiane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih in dlaneh. Kadar je pretok energije neoviran, smo zdravi; kadar ga ovirata napetost ali zastoj, zbolimo. Z obdelavo refleksnih točk na stopalih vzpostavljamo uravnotežen pretok energije qi skozi celo telo.

Refleksna masaža stopal je tehnika naravnega zdravljenja in sproščanja psihofizičnega telesa, ki spodbuja krvni obtok in endokrine žleze ter posledično zdravilno in blagodejno vpliva na vse organe in organske sisteme v našem telesu.

Tui na energetska masaža

Tui na je starodavna oblika energetsko terapevtske masaže, ki je nastala pred več kot štirimi tisočletji na Kitajskem. Lajša in preprečuje številne zdravstvene težave. Ročna masaža mehkih tkiv odpravlja zastoje v energetskih kanalih, ki tečejo po celem telesu, in vzpostavi bolj harmoničen pretok energije, s tem pa v telesu sproži proces samozdravljenja.

Tui na masaža spodbuja krvni obtok, zmanjšuje zastajanje tekočin, obnavlja in zdravi poškodovana mehka tkiva in popravlja deformacije ter nenormalne položaje kosti in mišic. Vpliva tudi na fiziološke funkcije telesa, patološko stanje telesnih tekočin, na obtok vitalne energije in krvi in s tem na uravnoteženost energij yin in yang ter na psihično ravnovesje.