Radiestezija

Naš planet ima tako kot živi organizmi svoje energetsko telo, svojo avro. Ta energija nastopa v različnih oblikah, se giblje po različnih poteh (meridianih) in ima predvsem različne lastnosti glede na svoj izvor. Raznovrstna energetska sevanja, ki jih naša mati Zemlja proizvaja v svoji notranjosti, neizogibno prihajajo v stik z vsem, kar je na njeni površini, vključno s človeškimi bitji. Nekatera od teh sevanj so za določeno obliko življenja dobrodejne, za drugo zopet ne. Naši predniki so za detekcijo teh popolnoma naravnih sevanj že tisočletja uporabljali zelo preprosto veščino, imenovano radiestezija. Prvi zgodovinski zapisi o praktični uporabi tega znanja segajo nekje 8000 let nazaj na kitajski cesarski dvor, kjer prikazujejo cesarja z radiestezijskimi pripomočki v rokah. Mehanizem odkrivanja oz. detektiranja sevanj in svojstev le-tega je sila preprost. Izkorišča dejstvo, da je človeško telo izvrsten medij, skozi katerega lahko informacije tečejo neomejeno, tudi informacije o prisotnosti sevanj. Z uporabo radiestezijskih pripomočkov (nihala, bajalice, biotenzorja ali L-anten) in njihovih gibanj v rokah ‘medija’ (radiestezista) pa se te informacije interpretira glede na odklon pripomočka, določa lokacijo sevanj in njihov dober ali slab vpliv. Torej je človek medij, ki zazna sevanje, nihalo (ali npr. bajanica, biotenzor) v njegovih rokah pa je kazalec, ki mu pokaže lokacijo in kvaliteto sevanja.

Določen spekter naravnih sevanj, predvsem gre za sevanje, ki ga povzroča podzemna voda, obliki življenja (oz. energetske zgostitve) kot je človek, energetsko ne ustreza. V praksi to pomeni, da če se dlje časa zadržujemo na takšni točki (postelja, kavč, pisalna miza) bo to neizogibno imelo negativne posledice na naše zdravje, lahko tudi zelo resne. V izogib temu sem tukaj jaz – pridem na vaš dom, ga sistematično pregledam in določim vse parametre prisotnih sevanj (potek, jakost, širina itd). Tako se lahko na zelo eleganten in preprost način izognete škodljivim vplivom vašega bivalnega okolja ter tako v veliki meri in dolgoročno pripomorete k ohranjanju svojega zdravja.

Energetska detekcija s pomočjo radiestezije je mogoča tudi na ljudeh, na vašem energetskem telesu. To ni medicinska diagnostika na fizičnih delih telesa, temveč ob pomoči pomagal ugotovimo, kateri del telesa je v energetskem neravnovesju in potrebuje več vaše skrbi in pozornosti, v primeru že prisotnih fizičnih simptomov pa je seveda nujen posvet z zdravnikom.